Flutur: A fost deschis oficial Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020. Avem pregătite împreună cu regiunea Cernăuți 13 proiecte în valoare de 12 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, după întâlnirea cu reprezentanții Regiunii Cernăuți că a fost deschis oficial POC România-Ucraina 2014-2020.

„Astăzi, 18 decembrie 2017, s-a deschis oficial Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020, cu termen de depunere a proiectelor până pe data de 3 mai 2018”, a spus Flutur.

El a menționat că prin acest program se vor putea depune proiecte mari, în valoare de 3 milioane de euro si proiecte mici, de 300.000 de euro.

„Județul Suceava, Consiliul Județean, are pregătite, împreună cu Regiunea Cernăuți, 13 proiecte în valoare de peste 12 milioane euro pe domeniile infrastructură, cultură și patrimoniu, sănătate și situații de urgență”, a spus Flutur.

El a anunțat că, imediat după sărbători, un grup de specialiști de la CJ Suceava și din Regiunea Cernăuți se vor întâlni pentru a depune proiectele.

La întâlnirea din Vama Siret a participat o delegație de la Cernăuți, condusă de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean și guvernatorul Regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk.

Întâlnirea a fost organizată la solicitarea părții ucrainene fiind purtate discuții privind mediul de afaceri și relațiile comerciale între Suceava și Cernăuți.

La întâlnire au participat și reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Suceava, respectiv Nicolae Troașe – președinte și Lucian Gheorghiu – președinte executiv, Mihai Cernișov – vicepreședinte, precum și un director de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est motivată de faptul că, de curând, ucrainenii au înființat și ei o astfel de structură și au dorit să cunoască din experiența părții române.


Intră acum și în grupul de