LIVE TEXT: Conferință de presă a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține o conferință de presă.

„Am participat in Vama Siret la o intalnire cu o delegatie de la Cernauti. Am discutat si actiuni in care sa implicam, daca se va putea, si minoritatea romaneasca din Cernauti.

Prima actiune: instalarea bustului lui Iancu Flondor la Alba Iulia. Vrem sa punctam rolul Bucovinei in Marea Unire. Ideea vine de la Cernauti. Am discuat deja cu cei de la Alba Iulia. Cred ca Bucovina trebuie sa se faca auzita mai mult ca pare uitata din mai multe puncte de vedere.

Am discutat o actiune de refacere a mormintelor din cimitirul din Cernauti. E o datorie a noastra in a ne aminti de cei inmormantati in cimitirul vechi din Cernauti. Avem o obligatie morala sa ne implicam in rezolvarea problemei. Avem acolo academicieni, scriitori, mitropoliti si oameni de exceptie.
Suntem in 2017 si e al 10-lea eveniment Craciun in Bucovina. Sase dintre ele le-am organizat ca si presedinte al CJ. Gradul de ocupare la pensiuni este in multe zone de 100 %. De Revelion iarasi e aproape plin. Avem un grad de ocupare in jur de 80%. Statistica apartine Biroului de Turism.
Am pregatit participarea CJ la opt targuri pentru 2018. Doua la Bucuresti si sase internationale: Viena, Israel, Italia, Budapesta, Chisinau si Polonia.
Mosul a avut alta viziune anul acesta si nu ne-a adus soseaua de centura a Sucevei. Eu sper ca la anul sa ne-o aduca. Pentru partia de la Rarau, cred ca scuze se gasesc la toate.
Eu stiu bine ca atunci cand vrei sa ajuti, mai ales cand era 4% pentru partie de alocat si nu s-a alocat nimic, o faci. Eu am trimis o scrisoare la Bucuresti in acest sens si sper sa nu ii supar pe cei care dau comunicate duminica la pranz.”

Intră acum și în grupul de