Gradul de ocupare în pensiunile din județul Suceava pentru Sărbătorile de Iarnă este de peste 80 la sută. Sucevenii și turiștii vor putea asista la mai multe evenimente organizate în localitățile județului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, într-o conferință de presă că gradul de ocupare în pensiunile turistice din județ pentru Sărbătorile de Iarnă este mare și este convins să vor fi ocupate toate locurile.

„Avem zone unde ne apropiem de 100 la sută, mai ales de Revelion este aproape plin. Sigur, pentru doritori se mai găsesc locuri, dar avem grad de ocupare de Crăciun, la Vatra Dornei -80 la sută ocupat, Câmpulung Moldovenesc-90 la sută, Gura Humorului- 90 la sută, Putna -70 la sută, Sucevița -100%, iar 90 la sută la Vama”, a spus Flutur citând o statistică făcută de Biroul de turism al CJ Suceava.

El și-a exprimat convingerea că va fi peste tot plin de turiști.

„Solicitarea este foarte mare și ne bucură asta”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a menționat că, în acest context, CJ Suceava și mai multe primării organizează evenimente în perioada care urmează.

Între acestea, Gheorghe Flutur a enumerat concertul din 22 decembrie organizat în zona  Târgului de Crăciun din centrul Sucevei unde vor evolua Zicălașii din Suceava și Plăieșii din Republica Moldova, dar și formații de colindători.

Totodată, sute de colindători vor porni colindatul la pensiunile turistice din județ.

„Sunt grupuri de colindători care pleacă spre mai multe pensiuni turistice după un calendar foarte bine stabilit.E vorba de sute de colindători implicați în acest proiect”, a menționat Flutur care a precizat că înainte de Anul Nou se va relua această acțiune cu grupuri de urători.

În 26 decembrie vor fi spectacole itinerante în Putna, Sucevița,Mănăstirea Humor, în parcările mănăstirilor unde, în fiecare an vin turiști și vor fi organizate aceste evenimente.

În 27 decembrie se va organiza Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă din municipiul Suceava unde vor participa și formații din Ucraina și Republica Moldova, iar din Suceava vor participa 34 de formații cu circa 1.200 de persoane ce vor prezenta obiceiuri de iarnă din zonele județului.

Astfel de manifestări se vor desfășura în mai multe localități sucevene, iar în 13 ianuarie se va organiza la Drăgușeni o manifestare la care participă formații din 12 localități unde sunt minorități care sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi.

 

 


Intră acum și în grupul de