Băișanu: Ministrul de Interne a revocat ordinul emis de prefectul de Suceava prin care examenul auto se susține doar în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, a anunțat, miercuri, că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a revocat ordinul emis de prefectul de Suceava prin care proba practică a examenului auto se susține doar în municipiul Suceava.

Băișanu a declarat pentru News Bucovina că a purtat, marți seara, discuții cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, privind măsura luată de prefectul de Suceava și care afectează mii de candidați care susțin examenul auto.

Deputatul a spus că ministrul Afacerilor Interne a fost de acord cu argumentația pe care el i-a prezentat-o și că a decis revocarea acestui ordin de prefect.

Băișanu a subliniat că mulțumește ministrului Afacerilor Interne pentru deschiderea de care a dat dovadă și de modul în care a soluționat această problemă.

Liderul ALDE Suceava a cerut, la începutul lunii noiembrie, ministrului de Interne, Carmen Dan, să anuleze ordinul prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, prin care proba practică a examenului pentru permisul de conducere să se susțină doar în municipiul Suceava, el arătând că în anul 2008, când era prefect, s-a încercat o asemenea abordare pe care a respins-o cu argumente.

Băișanu a explicat atunci că măsura care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018 prin ordinul prefectului de Suceava va afecta pe toți cei implicați, de la cursanți la școlile de șoferi, dar va avea repercusiuni și în traficul din municipiul Suceava.

El a adăugat că instructorii de la școlile de șoferi din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei își vor pierde cursanții pentru că vor trebui să fie mai tot timpul pe drumuri și nu vor mai avea timp să susțină și orele de instruire.

Mai mult, el consideră că această mutare va determina costuri suplimentare pentru cei care nu sunt din municipiul Suceava și vor să obțină permisul de conducere, dar și că vor trebui să aloce mai mult timp pentru aceeași activitate.

„Când am fost prefect mi s-a cerut și mie același lucru, dar am refuzat”, a spus Băișanu care a consideră că nu trebuie să revenim la centralism, ci ca descentralizarea trebuie să continue.


Intră acum și în grupul de