17 focuri de armă trase de polițiștii de frontieră suceveni spre pneurile a trei mașini care transportau țigări de contrabandă de un milion de lei, cea mai mare captură din acest an din județ. Mașinile și țigările au fost abandonate în râul Suceava, iar șoferii au fugit


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de frontieră Suceava au descoperit și confiscat 80.846 pachete cu țigări în valoare de aproape un milion de lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Țigările de contrabandă au fost transportate cu trei autoturisme de teren ai căror şoferi nu s-au supus somațiilor legale, fiind trase 17 focuri de avertisment și înspre pneurile mașinilor.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, marți, în timpul unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări, un echipaj mobil a observat trei autoturisme de teren care se deplasau în mare viteză de la linia de frontieră către interiorul țării.

Deoarece acestea nu își justificau prezența în zonă la acea oră, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, iar în momentul în care șoferii au observat echipajul poliției de frontieră și-au continuat deplasarea în viteză, cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Polițiștii de frontieră au tras 17 focuri de avertisment și înspre pneurile autoturismelor, însă conducătorii acestora au ignorat somațiile și s-au îndreptat în viteză spre localitatea Frătăuții Noi.

Cele trei autoturisme de teren au fost descoperite abandonate, la aproximativ 4 kilometri, în lunca râului Suceava, iar din primele verificări în acestea au putut fi observate mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de cercetare și supraveghere a zonei.

Cele trei autoturisme de teren au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor, unde, în urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 80.846 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 946.000 lei.

În acest caz se efectuează cercetări pentru contrabandă în formă agravantă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun, iar cele trei autoturisme de teren, folosite la activitatea infracțională au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Ilie Poroch-Serițan a precizat că aceasta este cea mai mare captură de țigări de contrabandă din acest an de pe raza județului Suceava.


Intră acum și în grupul de