Evaluatori imobiliari – urmariti penal


Intră acum și în grupul de

Trei evaluatori imobiliari sunt cercetati penal pentru fals intelectual. Astfel, la propunerea IPJ Suceava, marti a fost începuta urmarirea penala fata de S. DUMITRU, în vârsta de 57 ani, din municipiul Radauti, G. ANCA, în vârsta de 36 ani, din municipiul Suceava si B. ELENA, în vârsta de 44 ani, din municipiul Radauti, reprezentanti ai unei firme din Radauti, pentru savârsirea infractiunii de fals intelectual.

Acestia, în calitate de evaluatori imobiliari, pe data de 30.09.2003 si respectiv 22.01.2004 au emis si semnat câte un „Raport de evaluare imobiliara” pentru un imobil situat în municipiul Suceava la solicitarea unui Executor Judecatoresc.

Potrivit IPJ Suceava, evaluarea imobilului, în ambele situatii, s-a facut din birou, fara ca în prealabil sa se fi efectuat inspectia fizica a apartamentului, fara a se discuta cu persoane care detin un imobil similar în acelasi bloc si fara a avea la dispozitie documente cadastrale, extrase de carte funciara, contract de vânzare-cumparare si schite aferente, folosind în acest sens doar un Buletin Tehnic si Îndrumar Tehnic pentru Expertize Tehnice Judiciare. Din cauza acestui lucru, nu au putut fi stabiliti anumiti parametri care au influentat pretul la care a fost evaluat apartamentul, cum ar fi: data punerii în functiune a apartamentului, aria desfasurata, îmbunatatiri interioare, individualizarea în cadrul zonei, raportul cerere-oferta, etc. 


Intră acum și în grupul de