Sisteme de tiroliană și escaladă, pentru adulți și copii, sistem de irigații și reabilitarea și folosirea unui beci vechi, noi obiective la zona de agrement din Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, să Zona de Agrement Suceava va fi completată cu noi obiective până în primăvară când va fi deschisă oficial.

Potrivit primarului, pentru etapa a doua a fost pregătită documentația de proiectare.

„Suntem la faza de implementare a unui sistem de tiroliană și escaladă pentru copii și separat și pentru adulți”, a spus Lungu.

El a menționat că va fi instalat și un sistem de irigare  a spațiilor verzi și care nu a fost prevăzut inițial.

„Este acolo și un beci vechi pe care vrem să îl reabilităm și să îl punem în valoare”, a spus Lungu.

Primarul a mai spus că urmează să fie stabiliți indicatorii tehnico-economici, să fie organizată licitația astfel încât în primăvară, când va fi inaugurată oficial zona de agrement, să fie finalizată și etapa a doua.

Lucrările la Zona de Agrement a municipiului Suceava au fost recepționate, în 6 decembrie, de primarul Ion Lungu care l-a felicitat pe directorul general firmei de construcții Victor Construct SRL, Victor Mihalachi, pentru modul în care a fost executat proiectul într-un timp record, constatându-se că standardul lucrărilor este la nivel european.

În urma finalizării acestui proiect sucevenii se vor putea bucura de locuri de joacă pentru copii, de terenuri de minigolf, un foișor muzical, un debarcader cu bărci și hidrobiciclete, terenuri de sport, fântână arteziană, clădiri administrative și cafenea. De asemenea, s-au amenajat spațiile verzi prin plantarea a sute de plante și arbuști ornamentali.


Intră acum și în grupul de