Un conductor electric defect a provocat un incendiu la o gospodărie din Argel


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Argel, comuna Moldovița, a fost afectată de un puternic incendiu izbucnit din cauza unui conductor electric defect.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, a precizat că incendiul a fost anunțat miercuri, la ora 2:03, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Moldovița și Vatra Moldoviței intervenind cu cinci autospeciale.

La sosirea echipajelor, ardeau adăpostul de animale, șura pentru lemne și camera centralei, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

„Au ars acoperișul adăpostului de animale pe aproximativ 120 mp, șura pe 40 mp, camera centralei pe 8 mp, circa 3 tone de fân și un metru cub lemn de foc. S-au degradat învelitoarea din azbociment și pereții camerei centralei, instalația electrică, unelte de uz gospodăresc, o mașină electrică pentru tocat furaje, centrala termică cu instalațiile aferente și acoperișul unei anexe învecinată cu camera centralei”, a spus Găleată.

El a mai arătat că incendiul a fost lichidat la ora 4:45, iar pompierii au salvat casa de locuit și restul anexelor de gospodărești.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a spus plt. adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de