Prefectura Suceava: Ordinul prefectului de Suceava privind proba practică a examenului auto nu a fost revocat. Se evaluează modalitățile optime de organizare a probei practice


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a precizat, miercuri, că ordinul prefectului Mirela Adomnicăi, privind organizarea probei practice a examenului auto nu a fost revocat, așa cum a declarat liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu.

„Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, nu dorește să intre în jocuri politice și precizează că ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a revocat ordinul  prefectului, cu nr.  456, din data de 6 noiembrie 2017”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Sursa citată precizează că ordinul menționat  se referă la modul de organizare a activităților necesare desfășurării probei practice a examenului  pentru obținerea permisului de conducere, la nivelul județului Suceava.

„Independent de declarațiile apărute în mass media suceveană, suntem în faza în care se evaluează modalitățile optime de organizare a probei practice.  În acest sens, au avut loc întâlniri cu reprezentanții celor 89 școli de șoferi din județul Suceava, la data de 15 decembrie, respectiv 18 decembrie, conturându-se mai multe variante”, a declarat prefectul de Suceava.

Aceasta a mai precizat că, de la data emiterii ordinului menționat  și până în prezent, personalul  de la Serviciul de Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise Auto a fost suplimentat cu doi agenți de poliție, în urma unor transferuri de la Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi. Totodată s-au purtat discuții cu primarii localităților  în care se organizează examenul de șoferi, referitor la creșterea gradului de dificultate a traseului de desfășurare a probei practice.

Prefectul Mirela Adomnicăi a mai precizat că își dorește reducerea timpilor de așteptare, pentru cetățenii care vor  să obțină permis de conducere, dar și  respectarea Ordinului nr.  268 din 2010, al  Ministerului  de Interne, potrivit căruia examinarea la proba practică se desfășoară în municipiul reședință de județ,  iar doar cu titlu de excepție, prin ordin de prefect, are loc  în alte localități.

Prefectul a subliniat că, prin emiterea ordinului 456 din noiembrie 2017, a avut în vedere “creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și a îmbunătățirii serviciilor oferite cetățenilor, prin reducerea termenului de programare și prin aplicarea unui sistem unitar de examinare a fiecărui candidat”.

 

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, a anunțat, miercuri, că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a revocat ordinul emis de prefectul de Suceava prin care proba practică a examenului auto se susține doar în municipiul Suceava.

Băișanu a declarat pentru News Bucovina că a purtat, marți seara, discuții cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, privind măsura luată de prefectul de Suceava și care afectează mii de candidați care susțin examenul auto.

Deputatul a spus că ministrul Afacerilor Interne a fost de acord cu argumentația pe care el i-a prezentat-o și că a decis revocarea acestui ordin de prefect.

 

Băișanu a subliniat că mulțumește ministrului Afacerilor Interne pentru deschiderea de care a dat dovadă și de modul în care a soluționat această problemă.


Intră acum și în grupul de