Fotbal : Piturca nu poate conta pe Nicolita contra Lituaniei


Intră acum și în grupul de

Banel Nicolita nu va juca în prima partida a echipei noastre nationale din preliminariile Campionatului Mondial. Mijlocasul Stelei s-a accidentat la antrenamentele de vineri si nu va putea folosit de Victor Piturca în meciul cu Lituania, ce va avea loc azi, la Cluj.

Anuntul a fost facut de selectionerul tricolorilor, în cadrul unei conferinte de presa. „Din pacate, sunt probleme de efectiv. Doctorul Pompiliu Popescu mi-a transmis ca nu pot conta pe serviciile lui Banel Nicolita. El a fortat dupa meciul cu Galatasaray, iar glezna va trebui, probabil, sa îi fie imobilizata în ghips. Si Bratu are probleme musculare, dar sper sa fie apt pâna la ora jocului”, a spus Piturca în conferinta de presa ce a urmat antrenamentului de vineri.

Piti a mai tinut sa precizeze ca Lituania este un adversar de temut, la fel de valoros chiar ca echipa noastra nationala: „Sunt multumit de aportul jucatorilor în aceasta perioada de pregatire. Ne asteapta un meci foarte greu, pentru ca Lituania are o echipa foarte puternica din toate punctele de vedere. Are si jucatori tehnici care pot pune probleme, asa cum au facut-o si în cealalta campanie. Nationala Insulelor Feroe poate fi catalogata drept cea mai slaba din grupa, dar Lituania se ridica la nivelul Austriei si al României. Jucatorii trateaza foarte serios acest meci si speram sa câstigam”.

Selectionerul se teme ca tricolorii ar putea fi afectati de lipsa de concentrare în meciul cu Lituania, având în vedere diferenta de valoare dintre aceasta echipa si cele întâlnite la EURO 2008. „Ma tem putin de momentele de relaxare dupa turneul final. O echipa are astfel de momente, s-a demonstrat acest lucru. Dupa meciuri cu echipe mari, precum Italia, Franta si Olanda, te întorci si joci cu Lituania, si nu poti fi la fel de concentrat”, a conchis Victor Piturca.

Partida România-Lituania, prima din preliminariile CM 2010, se va disputa sâmbata, de la ora 21, pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj. 


Intră acum și în grupul de