Bărbat cu permisul reţinut, prins la volan cu o alcoolemie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce a accidentat un pieton, la Pătrăuți. Șoferul a fost încarcerat în arestul Poliției Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 46 de ani, din comuna Şcheia, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, după ce s-a urcat la volan băut bine și a accidentat un pieton.

Potrivit Poliției Județene Suceava, miercuri, la 17.55, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Pătrăuţi, ce face legătura cu DJ 208V, un bărbat de 46 de ani din comuna Şcheia a surprins și accidentat ușor un localnic de 84 de ani, care staţiona pe partea carosabilă, după care a plecat de la locul accidentului.

Victima a fost transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„În urma măsurilor întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în accident a fost identificat în curtea locuinţei bărbatului de 47 de ani, aflată la o distanţă de aproximativ 150 de metri de locul evenimentului.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a arătat Poliția Suceava.

Mai mult, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut din 27.07.2016, pentru infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” şi “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, bărbatul de 47 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de