Țigări în valoare de 70.000 de lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni. Un bărbat cu cetăţenie româno-ucraineană a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit  țigări în valoare de 70.000 de lei, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 21 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

„Pe timpul acțiunii, un echipaj din cadrul sectorului a observat cu ajutorul aparaturii din dotare mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

La fața locului, în dreptul localităţii de frontieră Văscăuți, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit către teritoriul statului vecin”, a precizat Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai spus că autoritățile de frontieră ucrainene au fost anunțate despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere a zonei și astfel a fost reținut un bărbat de 28 de ani, cu dublă cetățenie, româno – ucraineană, care făcea parte din grupul monitorizat.

În urma cercetării zonei au fost descoperite 12 colete care, împreună cu persoana reținută, au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 5.990 pachete, în valoare de 70.000 de lei, ce a fost a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

 


Intră acum și în grupul de