30 de pomi de Crăciun, confiscați de polițiștii din Ipotești


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au confiscat, joi, 30 de brazi de Crăciun care erau deţinuţi ilegal  şi urmau să fie comercializaţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

 

Potrivit IPJ Suceava, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipotești a identificat la intersecția DJ 208A Ruşi Mănăstioara, cu drumul neclasificat sat Reuseni, din comuna Udești, un bărbat de 38 de ani și un tânăr de 23 de ani, ambii din comuna Slatina, care comercializau pomi de Crăciun.

„În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, cei doi bărbați nu dețin documente  de proveniență și comercializare a pomilor de Crăciun, motiv pentru care, s-a procedat la sancționarea contravențională  a bărbatului de 38 de ani cu amendă în cuantum de 500 lei, conform Legii nr.12/1990R și confiscarea celor 19 pomi de Crăciun din specia molid și brad, iar tânărul de 23 de ani a fost sancţionat contravenţional cu aceeași sumă, cei 11 pomi de Crăciun, specia molid și brad fiind ridicați”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava  a mai arătat că cei 30 de pomi de Crăciun în valoare de circa 600 lei au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Dolhasca.

De asemenea, polițiștii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia atunci când iau la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun.

 


Intră acum și în grupul de