Clădirea fostului Consulat al Austriei din Fălticeni va fi transformată în Muzeu de Artă Religioasă ce va avea ca unicitate faptul că include toate confesiunile


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a decis, vineri, să transferă clădirea fostului Consulat austriac din Fălticeni în administrarea Muzeului Bucovinei care să o restaureze și să amenajeze un Muzeu de Artă Religiosă ce va include obiecte aparținând tuturor confesiunilor.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că această clădire este acum în paragină și că urmează să fie restaurată, probabil cu fonduri europene.

„Va fi Muzeul de Artă Religioasă unde vom avea lucrări privind creația religioasă din preistoric până în perioada contemporană. Noutatea și unicitatea va fi că vom cuprinde toate confesiunile”, a spus Flutur.

El a menționat că la Vatra Dornei, Cazinoul Băilor, va deveni tot muzeu și că propune ca Fălticeni să aibă un muzeu de artă religioasă.

”Va întări atracția Fălticeniului pentru turiști”, a spus Flutur.

Consilierul județean PNL Vasile Tofan a explicat că această clădire a fost Consulatul austriac.

„Clădirea este într-o stare de degradare accentuată. A rămas doar scheletul acesteia, are elemente arhitecturale din arhitectura nemțească, similare cu Castelul Peleș”, a spus Tofan.

El consideră că faptul că inițiatorii vor să îi dea o asemenea utilitate este de lăudat.

„Se amenajează un asemenea muzeu în Fălticeni, iar strada Sucevei va avea două puncte muzeale de importanță foarte mare, pe lângă Galeria Oamenilor de Seamă. E un muzeu de artă religioasă care va cuprinde nu numai obiecte de cult ortodox ci de toate celelalte confesiuni. E mai mult decât lăudabilă inițiativa”, a spus Vasile Tofan.

 


Intră acum și în grupul de