Bărbat din Fălticeni depistat de polițiști în timp ce vindea ilegal artificii în parcarea unui hypermarket din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Fălticeni, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în timp ce vindea ilegal artificii în parcarea unui hypermarket din municipiul Suceava.

IPJ Suceava a informat că joi, 21 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Suceava l-au surprins în flagrant în parcarea unui hypermarket din municipiul Suceava pe un bărbat de 34 de ani, din municipiul Fălticeni, care oferea spre vânzare, fără autorizaţie, 11 baterii de artificii, din clasele pirotehnice F3 şi F4, bunuri despre care acesta a declarat că le-a achiziționat de o firmă de specialitate din județul Timiș.

„Articolele pirotehnice în cantitate de aproximativ 70 de kg și o valoare de 5.000 lei au fost  ridicate de polițiști  în vederea continuării  cercetărilor, inclusiv la firma din județul Timiș”, a precizat Poliția Suceava.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

În această perioadă poliţiştii desfăşoară acţiunea „Foc de artificii” în vederea prevenirii  producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) şi prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice.

Astfel, zilnic sunt efectuate controale şi verificări la unităţi economice, dar şi în zone pretabile pentru comercializarea unor astfel de produse în vederea identificării celor care încalcă prevederile legale.

 


Intră acum și în grupul de