Gheorghe Flutur salută intenția Ministerului Transporturilor de a începe în 2018 procedurile pentru drumul expres Siret-Pașcani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, vineri, intenția anunțată a Ministerului Transporturilor de a începe în 2018 procedurile pentru construcția drumului expres Siret-Pașcani.

„Salut intenția Ministerului Transporturilor de a începe de anul viitor procedurile pentru drumul expres Siret-Pașcani”, a declarat Gheorghe Flutur pentru News Bucovina.

Președintele CJ Suceava a menționat că a făcut numeroase demersuri și a explicat necesitatea realizării acestei rute rapide care face parte din coridorul care leagă Marea Baltică de Marea Neagră prin Cernăuți și Suceava.

Gheorghe Flutur a făcut în ultimul an mai multe demersuri pentru ca prevederile din Master Planul General de Transporturi care stabilea începerea proiectului drumului expres Siret-Pașcani după anul 2022 ca acest proiect să fie devansat în condițiile în care traficul rutier a crescut exponențial pe ruta spre granița cu Ucraina.

El a participat la mai multe întruniri naționale și internaționale în care participanții au convenit necesitatea acestui drum, dar și că autorități din Polonia și Ucraina susțin realizarea acestui coridor care să lege Marea Baltică de Marea Neagră prin Cernăuți și Suceava.

Ministerul Transporturilor a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că din 2018 încep licitațiile pentru proiectarea și execuția obiectivelor importante pentru Moldova.

În comunicat se precizează că procedurile de achiziție publică vor viza inclusiv drumul de mare viteză Pașcani – Siret, cu o lungime de aproximativ 120 de Km.

 

„Acest proiect va finaliza practic Coridorul 9 Pan European și va oferi un nivel optim de accesibilitate la nivel național și european”, se arată în comunicat.

Proiectul drumului expres, ce va avea două benzi de circulație pe sens, ar urma să fie realizat pe traseul Siret-Dărmănești-Suceava-Verești-Dolhasca-Pașcani, având 101,5 kilometri.

Valoarea estimată a proiectului este de 486,99 de milioane de euro, iar investiţia va fi implementată în două etape: Paşcani-Suceava, de 60,5 km,  cu o valoare estimată de 289,99 milioane de euro şi  Suceava-Siret, de 41 de km, cu o valoare estimată de 196,2 milioane de euro.

 


Intră acum și în grupul de