Bărbat din Todirești, cu permisul de conducere suspendat, încătușat de polițiști după ce a refuzat să se legitimeze


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Todirești, a fost imobilizat și încătușat de polițiștii din Dărmănești, după ce a refuzat să se legitimeze.

Poliția Județeană Suceava a informat că luni, 25 decembrie a.c., la ora 09.20, Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmănești a fost sesizată prin 112 de un bărbat de 70 de ani, din comuna Todirești, despre faptul că a fost agresat de o persoană necunoscută.

„Din primele cercetări, polițiști au stabilit faptul că la 25.12.2017,  în timp ce se afla cu oile la păscut pe șanțul aferent DJ 178D, de pe raza localității Soloneț, victima a fost abordată de un bărbat necunoscut, care a coborât dintr-un autoturism în care se mai afla un bărbat și care, l-a prins de haine, după care cei doi au plecat”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava a arătat că în urma măsurilor operative întreprinse, în jurul orei 09.40, polițiștii au identificat pe DJ 178A autovehiculul implicat în incident, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conductorul auto nu s-a conformat și-a continuat deplasarea spre interiorul localității Soloneț, pe un drum comunal neclasificat, fiind urmărit și oprit de echipajul de poliție.

Întrucât șoferul a refuzat să se legitimeze, polițiștii l-au imobilizat și încătușat, după care l-au condus la sediul poliției, unde a fost identificat.

Astfel, polițiștii au aflat că bărbatul de 31 de ani, din comuna Todirești, figurează cu permisul de conducere suspendat.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovire sau alte violențe”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de