PSD are o serie de propuneri pentru programul de educatie


Intră acum și în grupul de

Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca prin programul de educatie,  formatiunea social-democrata propune eliminarea examenului de verificare a cunostintelor din clasa a opta, un nou tip de examen de Bacalaureat, care sa evidentieze capacitatea candidatilor de a crea, precum si modernizarea tuturor scolilor. În opinia lui Virginel Iordache , PSD sugereaza prin acest program cuprinderea a peste 80 la suta dintre copii cu vârste între trei si cinci ani în educatia timpurie, aratând ca vor fi construite o mie de noi gradinite si o mie de crese noi si doreste ca cel putin 85 la suta din tineri sa fie absolventi de liceu.

Acesta a precizat ca, în conditiile în care învatamântul obligatoriu va fi de zece clase, va trebui eliminat examenul de testare a cunostintelor din clasa a opta.

Virginel Iordache crede ca examenul de Bacalaureat va trebui regândit, astfel încât acesta sa evidentieze capacitatea candidatului de a crea si mai putin capacitatea de a memora.

Totodata, PSD propune si un program „school after school”, unde elevii vor putea sa-si faca temele sub îndrumarea unui pedagog.

Virginel Iordache a mai subliniat ca în urmatorul mandat vor trebui efectuate investitii în modernizarea tuturor unitatilor scolare din tara. 


Intră acum și în grupul de