Județul Suceava primește 15,4 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru construirea stațiilor de transfer de la Fălticeni și Rădăuți și finalizarea depozitului ecologic Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava va primi 15,4 milioane de lei fonduri nerambursabile  pentru finalizarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor din județ, urmând ca lucrările ce au rămas de executat să fie încheiate în iulie 2019.

Potrivit unui comunicat de presă, județul Suceava, prin Consiliul Județean Suceava, a încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene contractul de finanțare având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile pentru implementarea Proiectului “Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava”, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de management integrat al deșeurilor – proiecte fazate.

Valoarea totală a contractului este de 20.134.690,94 lei, din care valoarea finanțării nerambusabile este de 15.484.957,29 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 67 luni, respectiv între data de 01.01.2014 și data de 31.07.2019.

Prin acest contract se finanțează finalizarea construcției Depozitului ecologic de deșeuri Pojorîta, dar și construirea a două  Stații de Transfer , la Rădăuți și Fălticeni,  inclusiv a Centrelor Publice de Colectare aferente.

Sistemul de Manegement Integrat al Deșeurilor din județul Suceava prevede construirea a două depozite ecologice, unul în comuna Moara, lângă Suceava, care deserveşte zona de şes a judeţului, şi unul în comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect,  prevede şi înfiinţarea a 1.250 de puncte de colectare a deşeurilor şi cinci staţii de transfer, dar şi închiderea gropilor de gunoi neconforme.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de