Fotbal : Ovidiu Tender preia FC Timisoara


Intră acum și în grupul de

Marian Iancu nu a glumit deloc în momentul în care a anuntat ca BKP îsi va retrage investitia si va vinde actiunile clubului FC Timisoara. Mai mult, boss-ul banatenilor a gasit deja un cumparator, în persoana omului de afaceri Ovidiu Tender.

Bun prieten si partener de afaceri cu Iancu, Tender a declarat ca este interesat de preluarea echipei, mai ales daca va fi sprijinit si de autoritatile locale.

„Poli Timisoara este un interes national local. Ca banatean nu pot ramâne indiferent la soarta echipei de fotbal. Voi purta discutii cu factorii locali si daca nevoia o impune ma bag sa preiau echipa de fotbal Poli Timisoara”, a declarat Ovidiu Tender pentru Cotidianul.

Potrivit sursei citate, tranzactia va avea loc cât mai repede cu putinta. Tender spune ca nu a discutat înca aspectul financiar al problemei cu Marian Iancu, dar sustine ca este dispus sa plateasca oricât pentru achizitionarea pachetului majoritar: „Nu am discutat cu Marian Iancu pretul de vânzare al echipei de fotbal, dar voi da atât cât este necesar. Eu doresc ca Poli Timisoara sa ramâna o echipa de top în campionat si nu una de pluton. De aceea as dori sa stabilesc împreuna cu factorii locali o strategie de dezvoltare a echipei de fotbal pe termen lung”.

La rândul sau, Marian Iancu a confirmat varianta negocielor, fara însa a da nume: „Exista, sunt discutii, e normal ca cei de pe plan local sa-si faca probleme. E normal ca puterea locala, ca oamenii de afaceri locali sa se gândeasca la cum pot sa ajute. Pentru ca daca eu nu pot sa merg mai departe sau voi ramâne minoritar, sau vom vedea cum se va întâmpla, pentru ca eu trebuie sa îmi continui lupta juridica, e normal ca lucrurile sa se miste acolo. Sunt multi oameni acolo care gândesc pozitiv si chiar puterea locala este cea care initiaza discutiile pe care eu pot sa le confirm în acest moment. Sunt doua grupuri care investesc, iar eu vorbesc în numele lor. Ne retragem investitia si ne vindem actiunile, dar vom vedea ce se întâmpla. Nu stiu ce se va întâmpla cu clubul. Suntem organizati în societate pe actiuni. Aceasta societate este capabila sa se autofinanteze si de a functiona. Daca nu se poate finanta e normal ca moare, dar asta nu însemna ca se poate întâmpla de azi pe mâine. Probabil ca în zilele urmatoare juristii vor cauta o solutie inteligenta prin care aceasta societate sa faca fata mai departe”.  


Intră acum și în grupul de