Securitatea muncii nu este asigurata de angajatori


Intră acum și în grupul de

Desi multe firme din judetul Suceava au contracte cu prestatori de servicii de securitate în munca care îi asigura pe cei care îi angajeaza ca nu vor avea nici un fel de problema pe aceasta line, inspectorii ITM Suceava au aplicat 23 de amenzi si 91 de sanctiuni cu avertisment dupa ce au verificat 114 agenti economici din judet. „Ei reclama ca inspectorii nostri sunt prea severi, dar cu viata omului nu te poti juca”, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa seful ITM Suceava, Mihai Airinei, care a mai subliniat ca o parte dintre acesti prestatori de servicii de securitate în munca au angajati fosti inspectori ai ITM.

Acesta a precizat ca majoritatea firmelor unde s-au gasit nereguli sunt din domeniul constructiei.

Astfel, SC Cominco Bucovina Frasin a fost amendata cu 8.000 lei pentru ca nu a luat masuri prin a caror aplicare sa fie eliminate riscurile de accidente a lucratorilor, cu aceeasi amenda si pentru aceeasi încalcare a reglementarilor fiind sanctionate si SC Mondial Prest –Iasi si SC Conbucovina Suceava.

Pentru neinstruirea lucratorilor privind securitatea în munca, cu amenzi de 6.000 lei au fost sanctionate firmele Das SRL Iasi si VP Construct Radauti.

Neîntocmirea registrelor de evidenta a accidentelor de munca, agentii economici Expres Construct din Suceava, Ro Util Instal din Dorna Arini, Cluci Construct SRL Botosani, Andenys din Câmpulung Moldovenesc, au primit amenzi de câte 4.000 lei.    


Intră acum și în grupul de