Realizarea autostrăzii Iași-Tg Mureș și a drumului expres Siret-Suceava-Bacău-București, vor fi discutate la Iași în prezența premierului și a liderului PSD. Gheorghe Flutur va prezenta argumente pentru aceste investiții


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că va participa la întâlnirea de lucru pe tema infrastructurii rutiere pentru județele Moldovei unde va susține realizarea Autostrăzii A8 Iași-Tg Neamț-Tg Mureș și a Drumului expres Siret-Suceava-Pașcani-Bacău-București.

El a spus că întâlnirea va avea loc vineri, 12 ianuarie 2018, la Iași, la Hotel Unirea, iar invitați la această întâlnire sunt președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prim ministrul Guvernului României, Mihai Tudose, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei; ES Episcop Petru Gherghel, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, directorul general al CNAIR, deputați și senatori din județele Moldovei și din județele Harghita și Mureș, președinții CJ Suceava, Iași, Neamț, Botoșani, Vaslui, Bacău, Harghita și Mureș, prefecții județelor Iași, Neamț, Harghita și Mureș, primarii din Iași, Târgu Neamț, Ditrău și Târgu Mureș, oameni de afaceri, dar și reprezentanți ai societății civile.

În cadrul întâlnirii, Gheorghe Flutur va susține argumentele județului Suceava în vederea realizării Autostrăzii A8 Iași-Tg Neamț-Tg Mureș și a Drumului expres Siret-Suceava-Pașcani-Bacău-București.

Astfel, Gheorghe Flutur continuă seria demersurilor făcute în vederea susținerii acestor două obiective de importanță strategică pentru județul Suceava și pentru Moldova.

El a amintit că pentru a obține sprijin în promovarea acestor proiecte, a participat și a susținut toate inițiativele regionale, având și o ofensivă consistentă pe plan internațional, la întâlniri din Ucraina, Polonia, Germania.

„Consiliul Județean Suceava are deja lansate proiecte pe infrastructură rutieră prin care să fie asigurată o bună conectivitate a județului Suceava, atât la Autostrada A8  cât și la Drumul Expres Siret-Suceava-Pașcani -Bacău-București. Județul Suceava se va putea conecta astfel la A8 prin mai multe puncte, în imediata apropiere a graniței județului”, a spus Flutur.

Ministerul Transporturilor a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că din 2018 încep licitațiile pentru proiectarea și execuția obiectivelor importante pentru Moldova.

 

În comunicat se precizează că procedurile de achiziție publică vor viza inclusiv drumul de mare viteză Pașcani – Siret, cu o lungime de aproximativ 120 de Km.

 

„Acest proiect va finaliza practic Coridorul 9 Pan European și va oferi un nivel optim de accesibilitate la nivel național și european”, se arată în comunicat.

 

Proiectul drumului expres, ce va avea două benzi de circulație pe sens, ar urma să fie realizat pe traseul Siret-Dărmănești-Suceava-Verești-Dolhasca-Pașcani, având 101,5 kilometri.

Valoarea estimată a proiectului este de 486,99 de milioane de euro, iar investiţia va fi implementată în două etape: Paşcani-Suceava, de 60,5 km,  cu o valoare estimată de 289,99 milioane de euro şi  Suceava-Siret, de 41 de km, cu o valoare estimată de 196,2 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de