LIVE TEXT: Conferință de presă a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține o conferință de presă:

„Incerc printr-un gand bun in acest an si obiective curajoase pentru Consiliul Judetean. Prioritati vor fi Spiatalul Judetean. Am solicitat Ministerului Sanatatii un aparat RMN modern.

Ni se va da un aparat de 1,5 tesla. Noi vom continua investitiile in domeniul sanatatii. Pentru noi, lucrarile de la Spital sunt foarte importante.

La inceputul lui februarie vom da in functiune sectia de boli paliative. S-au miscat bine acolo si sunt gata lucrarile. Speram sa finalizam si cardiologia. 
Avem autorizare si pentru realizarea unei piste pentru helioport pe acoperisul Spitalului Judetean.
Vrem sa realizam o bucatarie proprie pentru medici si apartinatori. 
Sunt foarte indignat si suparat pentru ca dotam pe de o parte spitalul cu cele mai moderne instrumente de lucru, dar cerem corpului medical sa raspunda cu aceeasi unitate de masura in slujba pacientilor. Nimeni nu vine de fericit la spital. Am cerut managerului sa faca o ancheta completa si vedem ce s-a intamplat cu ultimul caz de deces care a fost dat publicitatii.
Incep sa apara si vesti bune despre aeroportul nostru. Incep sa apara curse noi. Din 25 martie CobrexTrans va opera doua curse pe saptamana spre Madrid si Verona. 
2018 e anul in care ne propunem sa atacam 18 drumuri judetene. 16 sunt drumuri pe diverse proiecte, 4 pe POR, 8 pe PNDL (88 km), 3 pe credit si 1 pe trasfrontalier. 
Din fonduri proprii vom coninua lucrari pe anumite transoane. Vor 215 km de drumuri refacute.
Asteptam de la Guvern sprijin si sa se implice si pe zona noastra, a Sucevei, cu actiuni si chiar si financiar pentru Centenar.

E clar ca a crescut numarul de turisti care au vizitat judetul anul trecut. Apare o problema neelucidata. Statistica raporteaza un numar de unitati de turism, iar de la Ministerul Turismului sunt date mai multe unitati. Statistica nu contorizeaza PFA si pensiunile sub 5 camere. Sunt cu 50% mai putine unitati la statistica decat realitatea din teren.

Daca am lua in calcul si unitatile mici depasim 500.000 de turisti. Nu avem nevoie de date umflate, dar e bine sa se stie adevarul.
Municipiul Suceava a devenit un pol de atractie turistica si nu degeaba a castigat locul 1 la destinatie turistica de excelenta.

Drumurile Nationale trebuie sa intre intr-o campanie de curatare a parcarilor si de ridicare a gunoaielor de la marginea DN-urilor.

M-am uitat pe gradul de ocupare la cursele de pe aeroportul Suceava. Cred ca multi s-au uitat pe bazinul de clienti pe care Suceava il are acum.”

Intră acum și în grupul de