Presedintele CJ, suparat ca Guvernul a alocat doar 10% din necesarul pentru reconstructii dupa inundatii


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si-a exprimat nemultumirea privind fondurile alocate judetului pentru reconstructie dupa inundatiile din luna iulie. Acesta a declarat într-o conferinta de presa, ca desi fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii au fost evaluate de autoritatile sucevene la 300 de milioane de lei, din care 200 de milioane de lei pentru infrastructura locala si 100 de milioane de lei pentru cea judeteana, prin Hotarârea de Guvern au fost alocate judetului doar 36 de milioane de lei. Gheorghe Flutur a afirmat ca s-au alocat fonduri reprezentând doar zece la suta din necesar „si s-a întârziat nepermis de mult”. Gheorghe Flutur a adaugat ca CJ Suceava si primariile din judet au executat, prin fonduri proprii, mai multe lucrari pentru deblocarea unor zone afectate de inundatii.  

În opinia presedintelui CJ Suceava, „Guvernul este responsabil de întârzierea în alocarea resurselor”. Acesta a mentionat ca, împreuna cu prefectul, va stabili prioritatile pentru alocarea de fonduri necesare reconstructiei, aratând ca între timp au mai aparut situatii de urgenta, cum este cea din municipiul Falticeni, unde o alunecare de teren pe mai multe hectare a afectat grupul colector al canalizarii orasului, fondurile necesare remedierii fiind de aproximativ  trei milioane de lei.

Gheorghe Flutur a mai aratat ca si ploile torentiale din noaptea de luni spre marti au afectat un drum judetean si mai multe drumuri comunale în zona Brosteni, fiind înregistrate alunecari de teren si depuneri de aluviuni.

Seful executivului judetean a mai adaugat ca spera ca prin Programul Operational Regional sa se aloce fonduri suplimentare pentru modernizarea drumurilor judetene în regiunea Nord Est, aratând ca CJ Suceava lucreaza la întocmirea de studii de fezabilitate si proiecte tehnice pentru modernizarea a înca 152 de kilometri de drumuri judetene. 

­ 

­


Intră acum și în grupul de