Bărbat din Mălini, reținut de polițiști după ce a condus băut, cu permisul suspendat și a accidentat un pieton


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Mălini, a fost reținut de polițiști, luni seară, după ce a condus băut, cu permisul suspendat și a accidentat un pieton.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii au fost sesizați luni, 8 ianuarie a.c., la ora 19.15, despre faptul că pe DJ 209A din comuna Mălini a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A un conducător auto a surprins și accidentat grav un bărbat de 40 de ani, din comuna Mălini, care se afla pe partea carosabilă, după care a părăsit locul faptei și a abandonat vehiculul la o distanță de aproximativ 2 km de locul producerii evenimentului”, a precizat IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni au arătat că victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar pe timpul cercetărilor, la locul faptei, s-a prezentat o femeie de 25 de ani, din municipiul Suceava, care a declarat faptul că ea a condus autoturismul în care se afla ca pasager și soțul ei de 31 de ani, din comuna Mălini.

Astfel, cei doi soți au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru femeie și de  0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbat, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În urma investigațiilor, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul a fost condus de bărbatul de 31 de ani, care are dreptul de a conduce suspendat, sens în care s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, fiind încarcerat în  arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la data de 09.01.2018 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă”, a menționat Poliția Suceava.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” și ”conducerea unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de