Al 56-lea caz de rabie inregistrat in judet


Intră acum și în grupul de

Faptul ca judetul Suceava este unul „intens rabigen” este confirmat de numarul tot mai mare de cazurile de turbare depistate la animale. La Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava (DSVSA) a fost diagnosticat cel de-al 56-lea caz de rabie. Directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a precizat marti ca la Laboratorul Sanitar-Veterinar Judetean a fost trimis un cadavru de vulpe. „Vulpea a fost ucisa în curtea proprietarului Lupu Filaret din localitatea Arbore. Dupa examenul de laborator, vulpea a fost diagnosticata cu rezultat pozitiv la rabie”, a mentionat Petrea Dulcheru, adaugând ca în urma anchetei epidemiologice efectuate de medicul veterinar zonal a fost stabilit un program de masuri.

De asemenea, despre acest episod de rabie a fost anuntata Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, care va lua masurile sanitare ce se impun în privinta persoanelor care au luat contact cu vulpea turbata.  

DSVSA Suceava atentioneaza cetatenii ca în cazul în care depisteaza cadavre de carnivore domestice sau salbatice, sa nu le atinga si sa anunte de urgenta medicul veterinar concesionar din localitate pentru a recolta probe pentru examene de laborator în directia rabiei.

În judetul Suceava au fost depistate cazuri de rabie la o diversitate de animale, de la bovine, vulpi, pisici pâna la dihor si jder. 


Intră acum și în grupul de