VIDEO Unul dintre cele mai performante laboratoare de biometrie forestieră din Europa de Est funcționează la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Educația reprezintă pentru Holzindustrie Schweighofer, alături de sfera socială, domeniul sănătății și al mediului,  unul dintre pilonii centrali ai programului  de responsabilitate socială, se arată într-un comunicat al companiei austriece.

Pe lângă dezvoltarea școlii profesionale din Moinești (jud. Bacău) și a programului ,,Școală după școală” din Reci (jud. Covasna), dar și prin sprijinirea studenților merituoși prin programul de burse derulat în  trei din cele mai importante centre universitare (Suceava, Brașov și Cluj), Holzindustrie Schweighofer își aduce o contribuie majoră și la dotarea cu echipamente de ultimă generație a laboratoarelor de cercetare ale facultăților de silvicultură din țară.

 

La Suceava, în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” unde funcţionează unul dintre cele mai performante laboratoare de biometrie forestieră din Europa de Est, compania a contribuit, în ultimii ani, la achiziționarea mai multor instrumente moderne în valoare de peste 35.000 euro, ce sunt folosite atât de studenți cât și de cadrele didactice în activitatea lor continuă de învățare, cercetare, inovare și dezvoltare.

Holzindustrie Schweighofer apreciază că o bază materială modernă reprezintă un punct de plecare pentru performanțe înalte în domeniul cercetării dar și în proiecte cu aplicabilitate imediată în beneficiul comunității locale, se mai arată în comunicat.