Centrul Economic Bucovina Suceava(CEBS) de lângă Aeroport ar putea deveni zonă de dezvoltare a clusterului de bioeconomie, iar pavilionul expozițional să fie amenajat ca terminal pentru curse aeriene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri seara, că a fost înștiințat că s-a închis oficial programul Phare 2001 privind Centrul Economic Bucovina Suceava(CEBS) și că în aceste condiții spațiile respective vor putea să aibă altă destinație.

„Era o monitorizare și nu ne lăsa nimeni să schimbăm sau să diversificăm activitățile în Centrul Economic. Am adrese și de la Ministerul Finanțelor și de la Comisia Europeană că s-a închis acest program Phare”, a spus Flutur.

El a menționat că urmează să se poate discuții privind dezvoltarea unui cluster de bioeconomie în jurul Aeroportului Suceava la CEBS.

„Dorim să-i dăm o destinație de dezvoltare. Suntem parteneri cu Primăria Suceava, Primăria Botoșani, USV și câțiva agenți economici. Așteptăm ghidul solicitantului pentru cluster că nu este finalizat să vedem cu ce suntem eligibili”, a spus Flutur.

El a mai precizat  că pavilionul expozițional al CEBS ar putea să fie folosit pentru terminalul al doilea al Aeroportului Suceava.

„Vom vedea tot ce se poate, mai ales că s-a deschis și POIM pentru Aeroport. Dacă ne va aglomera traficul și nu mai facem față putem să luăm în calcul pentru că nu mai e monitorizat”, a spus Flutur.

Aeroportul Suceava își propune să realizeze un nou terminal pentru procesarea pasagerilor care să facă față traficului crescând de pe acest aeroport, în prezent fiind procesați circa 150 de pasageri pe oră și se dorește dublarea numărului de pasageri care să fie procesați.


Intră acum și în grupul de