PD-L Suceava si “surprizele” din echipa de candidati pentru uninominalele din toamna

Organizatia judeteana Suceava a PD-L este plina de surprize. Astfel, cu doar o zi înainte ca partidul sa se reuneasca la Bucuresti, în cadrul primei Conferinte Nationale a partidului de dupa fuziunea dintre PD si PLD, liderul organizatiei judetene Suceava a democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, i-a prezentat presei pe cei 14 candidati pentru colegiile uninominale din judet. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Mircea Druc si prorectorul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, profesorul Sanda Maria Ardeleanu, vor candida pentru un loc de deputat în colegii electorale din judetul Suceava, cei doi fiind cele doua noi nume aruncate în jocul electoral. Presedintele PD-L Suceava a anuntat într-o conferinta de presa, ca organizatia si-a stabilit cei 14 candidati din cele zece colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si cele patru pentru Senat si ca din acest punct de vedere se poate considera ca este primul partid care are echipa completa.

Astfel, vor candida deputatii Dumitru Pardau, în colegiul Vatra Dornei, Romica Andreica în colegiul Falticeni-Est si Eugen Uricec, în colegiul Suceava-Vest, fostul inspector scolar din guvernarea PSD, Mihai Vitcu pentru colegiul de Senat Falticeni, fostul sef al DSP Suceava din guvernarea PSD Cristian Irimie, în colegiul pentru Camera Deputatilor din zona Radauti, actualul sef al ISJ Suceava, Petru Carcalete, în colegiul de Senat, Radauti, actualul subprefect demisionar, Orest Onofrei, în colegiul pentru Senat Suceava, medicul stomatolog Gabriel Gospodaru în colegiul pentru Camera Deputatilor Câmpulung Moldovenesc, omul de afaceri Ioan Balan, în colegiul Suceava Est, omul de afaceri Vasile Dedita, în colegiul Falticeni-Vest pentru Camera Deputatilor, omul de afaceri Dumitru Mihalescul, în colegiul pentru Camera Deputatilor din Radauti Vest si fostul comisar general pentru sectiunea româna a Expozitiei Mondiale de la Hanovra, Sorin Fodoreanu în colegiul pentru Senat din Vatra Dornei-Gura Humorului.

În colegiul Siret pentru Camera Deputatilor, va candida fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc, care este nascut la Cernauti, a tinut sa anunte cu satisfactie nedisimulata Gheorghe Flutur, iar în colegiul Suceava, pentru Camera Deputatilor va candida prorectorul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Sanda Maria Ardeleanu. Flutur a mai spus ca PD-L Suceava a lansat cu 80 de zile înainte de alegeri echipa de candidati pentru alegerile parlamentare si ca spera ca aceasta echipa sa fie cea câstigatoare la finele competitiei electorale.
   În ce priveste absentii de la marele eveniment, printre acestia se numara Petru Carcalete, care, dupa spusele sefului sau de partid, ar fi fost plecat la Deva, la o consfatuire pe probleme de învatamânt si deputatul de Falticeni Romica Andreica. Acesta din urma se pare ca nu este foarte decis sa candideze, confirmând chiar si oficial ca s-a gândit sa renunte la lupta electorala pe colegiul Falticeni. Surse din PD-L sustin însa ca deja exista un înlocuitor pentru Andreica si ca lipsa acestuia din competitie nu poate fi trecuta la pierderi.­

loading...