Elevii şi preşcolarii suceveni revin de luni la cursuri după vacanţa de iarnă. La începutul semestrului al II-lea debutează prima sesiune a Bacalaureatului cu evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale


Intră acum și în grupul de

Elevii şi preşcolarii suceveni revin de luni la şcoală după trei săptămâni de vacanţă, cursurile semestrului I urmând să se încheie vineri, 2 februarie 2018, iar la începutul semestrului al II-lea debutează prima sesiune a examenului de Bacalaureat cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională şi a competenţelor digitale.

Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2017-2018, vacanţa intersemestrială este prevăzută în intervalul 3-11 februarie 2018.

Semestrul al II-lea va avea 17 săptămâni, ce vor fi dispuse în perioada 12 februarie- 15 iunie 2018, iar vacanţa de primăvară este prevăzută între 31 martie-10 aprilie 2018.

De precizat este că prima sesiune a Examenului Național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie 2018 este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Calendarul Examenului Naţional de Bacalureat prevede că prima probă scrisă – Limba şi literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

De menţionat este că, spre deosebire de anul şcolar precedent, în acest an şcolar simularea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului se va desfăşura în perioada 13-17 martie 2018, atât pentru elevii claselor a VIII-a, cât şi pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Cursurile şcolare pentru elevii claselor a VIII-a se încheie în data de 8 iunie, în timp ce pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a se încheie în data de 25 mai 2018.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de