Subunitatile de politie din cele 5 municipii din judet vor elibera caziere judiciare


Intră acum și în grupul de

Cetatenii din cele 5 municipii din judetul Suceava nu vor mai trebui sa se deplaseze în municipiul Suceava pentru eliberarea cazierului judiciar. Inspectoratul de Politie al judetului Suceava a întreprins toate masurile necesare pentru deschiderea unor statii de lucru la nivelul celor cinci municipii de pe raza judetului, unde sa fie eliberate cazierele judiciare pe loc.

Potrivit IPJ Suceava, principalele motive pentru care s-au facut aceste demersuri sunt: suprafata mare a judetului, comparativ cu alte judete, fapt ce implica parcurgerea unei distante lungi pâna la municipiul resedinta de judet; deplasarea cu dificultate a cetatenilor din zona celor cinci localitati pâna în municipiul Suceava, datorita modernizarii unor sectoare de drum si implicit a traseului aglomerat.

Pentru deschiderea acestor noi statii de lucru s-a trecut la racordarea celor 5 subunitati de politie din Suceava, Falticeni, Radauti, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei la reteaua de voce-date a M.I.R.A., întocmirea unei metodologii care reglementeaza în detaliu conditiile si termenele în care se elibereaza aceste documente, instruirea personalul care va desfasura activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, si s-a întocmit o solicitare catre Directia Generala a Finantelor Publice Suceava în vederea încasarii taxei de urgenta la unitatile de trezorerie din aceste localitati.

Politistii spun ca toate aceste activitati desfasurate permit demararea procesului de eliberare a certificatelor de cazier judiciar în cel mai scurt timp, mai fiind necesar doar avizul Centrului National de Administratie a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor.

Potrivit prefectului de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, ghiseele ar putea fi operationale din luna octombrie. „Sper ca în maxim doua saptamâni, acest sistem sa poata fi operational”, a spus prefectul Baisanu si a mentionat ca va solicita primarilor municipiilor sucevene sa puna la dispozitie mobilier si calculatoare, care sa se conecteze la Sistemul National de Evidenta a Persoanei.
Acesta a tinut sa precizeze ca înfiintarea acestor ghisee este înca un punct realizat din programul pe care si l-a propus, de apropiere a administratiei de nevoile cetatenilor, dupa ce MIRA a aprobat ca examenele pentru obtinerea permisului de conducere sa fie organizate si în afara municipiului resedinta de judet, pe zone. 


Intră acum și în grupul de