Acasă Actualitate Dig provizoriu pe raul Suceava, pentru recuperarea corpului baiatului luat de viitura...

Dig provizoriu pe raul Suceava, pentru recuperarea corpului baiatului luat de viitura la podul Itcani


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca toate actiunile de cautare a cadavrului adolescentului în vârsta de 16 ani, care s-a înecat în râul Suceava, la inundatiile de la sfârsitul lunii iulie, nu au avut nici un rezultat. Astfel, ca o ultima solutie în încercarea de a recupera corpul baiatului, Ion Lungu a anuntat ca municipalitatea va crea un dig provizoriu pe râul Suceava, în zona pragului de fund, de la podul rutier din Itcani, si va scoate apa din zona.  Acesta a aratat ca se presupune ca trupul adolescentului ar fi prins sub o dala a pragului de fund de la podul rutier din Itcani si ca, pentru gasirea acestuia, va trebui ca zona sa fie secata. „Este o ultima solutie”, a spus primarul Lungu , care a mentionat ca a solicitat Comitetului pentru Situatii de Urgenta Suceava sa asigure finantarea acestei actiuni.

Edilul-sef sucevean a precizat ca aceasta actiune va costa câteva miliarde de lei vechi, dar ca este un gest de solidaritate cu familia adolescentului. Acesta a mai adaugat ca spera ca Guvernul sa aloce fonduri pentru acoperirea costurilor acestei operatiuni, precizând ca, în caz contrar, municipalitatea va suporta cheltuielile.
Trupul adolescentului de 16 ani care a fost luat de apele râului Suceava în 25 iulie, în zona podului din cartierul sucevean Itcani, a fost cautat de mai multe echipe de scafandri specializati, fara a fi însa gasit.
Doua persoane au murit, iar o alta – tânarul de 16 ani – este data disparuta în judetul Suceava, în urma inundatiilor de la sfârsitul lunii iulie, care au afectat 81 de localitati sucevene. ­


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version