Cod galben de precipitații însemnate, predominant ninsori, și intensificări ale vântului în județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben pentru județul Suceava, valabilă de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 22:00.

În intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Meteorologii arată că în după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în  prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.     În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

ANM notează că vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

De menționat este că din noaptea de miercuri spre joi în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

loading...