Circulația rutieră din județul Suceava se desfășoară în condiții de iarnă. Prefectul Mirela Adomnicăi: S-a acționat toată noaptea cu utilaje, iar drumurile naționale sunt curățate „la negru”


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră din județul Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, drumurile naționale fiind deschise traficului fără să fie semnalate blocaje.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat pentru News Bucovina că s-a acționat toată noaptea cu toate utilajele pe drumurile naționale din județ pentru îndepărtarea zăpezii și că acestea sunt curățate „la negru”.

„Toate drumurile sunt „la negru” și umede cu mici porțiuni viscolite unde patrulează utilajele până la încetarea viscolului”, a spus prefectul care a menționat că nu au fost evenimente rutiere deosebite.

Potrivit prefectului, pe drumurile naționale au acționat 103 de persoane cu 68 de utilaje.

Totodată, au  fost împrăștiate și materiale antiderapante.

Astfel au fost împrăștiate 701 tone de sare, 15 tone de clorură de calciu, dar și 6,5 tone de produs ecologic.

Ea a spus că singurele probleme pe drumurile naționale se înregistrează doar în interiorul orașelor, unde intervenția trebuie să fie asigurată de administrația locală.

Pe drumurile județene cu viabilitate 1 și 2 se circulă în condiții de iarnă, a menționat prefectul, care a precizat că 40 la sută din drumurile județene au fost curățate „la negru”

Prefectul  mai spus că a fost o problemă cu un drum comunal la Boroaia unde intervine autoritatea locală.

Stratul de zăpadă din județul Suceava era cuprins, joi dimineața, între șase centimetri în zona Suceava-Rădăuți și între 10 și 25 de centimetri în zona de munte.

Județul Suceava este sub cod galben de ninsori până joi seara la ora 22:00.

Potrivit ANM în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.


Intră acum și în grupul de