Țigări în valoare de aproximativ 80.000 lei, abandonate de contrabandiști, depistate de polițiștii de frontieră din Brodina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Brodina au descoperit, miercuri seară, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă, după ce în timpul unei misiuni au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.

 

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au procedat la interceptarea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, însă bărbații nu s-au oprit, au abandonat coletele şi s-au dispersat spre localitatea Ulma.

„Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a arătat că, în zonă, polițiștii de frontieră au descoperit cinci colete care conțineau țigări de contrabandă, de proveniență ucraineană.

„Coletele abandonate au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.710 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 78.500 lei”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de