Handbal, Liga Nationala : CS Universitatea, la primul meci pe teren propriu din acest sezon


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – U Transilvania Cluj, sâmbata, ora 11, sala LPS

Succesul obtinut în prima etapa a Ligii Nationale (30-25 cu Dinamo Baumit) îi obliga pe handbalistii de la CS Universitatea sa câstige si partida de mâine, prima de pe teren propriu, în actualul campionat, contra formatiei U Transilvania Cluj, din etapa doua.

Petru Ghervan: „Daca vom lupta convingator pentru victorie, o vom obtine”
Teoretic, ardelenii sunt o formatie mai slab cotata decât Dinamo si „studentii” suceveni nu ar trebui sa întâmpine dificultati în disputa cu ei dar, investitiile masive facute de gruparea de pe Somes sunt un avertisment pentru oficialii universitari.

„Chiar daca este o echipa nou-promovata, U Cluj poate pune probleme oricarei formatii. Suntem constienti ca ne asteapta un meci greu pentru ca obiectivul nostru pentru acest joc este clar: victoria. Sportivii nostri stiu ca nu trebuie sa-i subestimam pe clujeni mai ales ca în aceasta vara i-am întâlnit în doua partide amicale si ambele jocuri au fost aprig disputate, victoria fiind asigurata spre finalul întâlnirilor. O data am câstigat noi, o data au câstigat ei, în meciul de la Cluj. Desi au pierdut la Odorhei la o diferenta semnificativa, eu cred ca asta nu schimba cu nimic statutul lor de echipa pretendenta la prima jumatate a clasamentului, mai ales daca ne gândim ca acest club este prin într-un proiect amplu de dezvoltare a handbalului. Jucatorii lor stiu foarte bine ca, daca nu vor evolua conform asteptarilor, vor fi dati afara si adusi altii. La ei nu se pune problema banilor. Cred ca jocul de sâmbata va fi transat de echipa care se va mobiliza mai bine si care va trece de orice fel de factori care pot interveni în timpul partidei. Ca experienta si ca maturitate, noi speram sa fim peste Cluj si daca vom lupta convingator pentru victorie o vom obtine”, a declarat ieri, Petru Ghervan, în cadrul conferintei de presa premergatoare partidei cu U Transilvania Cluj.

    Tehnicianul sucevean a precizat ca are încredere în elevii sai si este convins ca victoria obtinuta pe terenul celor de la Dinamo nu a stârnit o euforie iesita din comun în rândul jucatorilor, motivând asta prin faptul ca echipa locala de handbal a mai obtinut si alte victorii importante. De asemenea, Petru Ghervan a mai spus ca, în opinia sa, meciul cu Dinamo a fost cel mai usor fata de urmatoarele trei. „Clujul este peste Dinamo la ora actuala, Bacaul peste Cluj iar Constanta peste Bacau”, a explicat tehnicianul „studentilor”.
    La rândul lor, Iulian Andrei si Cristian Bursuc au precizat ca victoria cu Dinamo reprezinta deja ceva de domeniul trecutului iar meciul cu U Transilvania Cluj este cel mai important în acest moment.

S-au vândut deja jumatate din abonamente!
    Pentru meciul de sâmbata, organizatorii vor pune în vânzare bilete, care vor putea fi achizitionate de la LPS în ziua meciului si vor costa 6 lei bucata. Totodata, Petru Ghervan a precizat ca exista un interes sporit pentru achizitionarea de abonamente. CS Universitatea a scos la vânzare 300 de abonamente (valabile pentru cele 13 meciuri de pe teren propriu din Liga Nationala) din care s-au vândut deja mai bine de jumatate.

Programul complet al etapei a doua:

CS Universitatea Suceava – U Transilvania Cluj
 HCM Constanta – HC Odorhei
 CS H&V Pitesti – CSM Medgidia
 HC Minaur Baia Mare – Steaua MFA Bucuresti
 CSM D&C Oradea – Poli Izometal Timisoara
 UCM Resita – Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu
 Dinamo Baumit Bucuresti – Stiinta Bacau


Intră acum și în grupul de