Prefectura Suceava: În condiții de Cod galben de ninsori, în județul Suceava nu au fost evenimente rutiere deosebite, nici abonați rămași fără electricitate


Intră acum și în grupul de

  În județul Suceava, în condițiile atenționării de fenomene meteo periculoase Cod Galben nu au fost evenimente rutiere deosebite, nici abonați nealimentați cu electricitate, iar în continuare, în zonele viscolite se patrulează cu utilaje până la încetarea codului galben de ninsori,  a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul a precizat că, în cursul nopții de miercuri spre joi, s-a acționat, pentru curățarea drumurilor naționale din județ,  cu peste 60 de utilaje și peste 100 de angajați de la Drumuri Naționale  și s-au folosit peste  700 de tone de sare, circa  15 tone de clorură de calciu și 6,5 tone de produs  ecologic.

În prezent, a declarat prefectul,  drumurile naționale sunt “la negru”  umede, iar 30 de  echipaje de poliție acționează preventiv,   verificând și dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă.

În cursul dimineții de  joi, 18 ianuarie, prefectul Mirela Elena Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, membrii Comitetului Județean pentru  Situații de Urgență Suceava, reprezentanți ai Direcției de Drumuri Județene și Delgaz Grid au participat la  videoconferința cu prefecții județelor pe tema “Cod portocaliu și galben”, desfășurată  la sediul Ministerului de Interne.

Organizată în sistem de videoconferință,  ședința a fost condusă de  prim-ministrul interimar Mihai Fifor, alături de care s-au aflat ministrul de Interne, Carmen Dan, secretari de stat în Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.

Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a recomandat prefecților să informeze populația cu privire la situația drumurilor, pentru a nu fi oameni blocați în zăpadă. La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a recomandat “o atenție deosebită” mai ales   în zonele de munte, unde există risc de  avalanșe, iar în acest context turiștii să evite drumețiile și să nu se aventureze pe drumuri închise, se menționează într-un comunicat al Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de