Acasă Actualitate Poliția Suceava a depistat în week-end mai mulți șoferi băuți la...

Poliția Suceava a depistat în week-end mai mulți șoferi băuți la volan, unul dintre ei fiind reținut și introdus în arest


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a depistat, în week-end, mai mulți șoferi suceveni care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice , iar în două cazuri au au fost nevoiți să intre în urmărirea șoferilor suspecți întrucât aceștia au fugit, unul fiind reținut.

Astfel, vineri seara, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 175, din comuna Fundu Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri seara, la ora 20.30, în timp ce acționa pe DC Gura Putnei, la intersecția cu zona denumită popular ”Țurană”, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă, după ce a semnalizat intenția de a opri, conducătorul auto a accelerat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, ocazie cu care, bărbatul de la volan, identificat ulterior ca fiind un localnic de 37 de ani a oprit, a părăsit autovehiculul și a sărit un gard, ascunzându-se în curtea unui imobil, dar, în urma somațiilor s-a conformat indicațiilor polițiștilor.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, plăcuțele cu numerele de înmatriculare fiind expirate.

Totodată șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.



Sâmbătă seara, la ora 19.02, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, pe strada Berestei din localitate, un conducător aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs o tamponare.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce încerca să iasă cu mașina din curtea imobilului unde locuiește, o femeie din localitate, a constatat faptul că, drumul este blocat de autoturismul  condus de un localnic de 44 de ani,  care, pe fondul unor discuții contradictorii, care s-a pus în mișcare și a acroșat autoturismul femeii.

Șoferul de 44 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă,  o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Voitinel ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23.43, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani, din comuna Poiana Stampei ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața, la ora 03.30, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DC 54, din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Suceava, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică dimineața, la ora 03.40, în timp ce acționa pe raza comunei Todirești, pe un DC neclasificat, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ un kilometru, cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, ocazie cu care, autovehiculul s-a oprit, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un localnic de 31 de ani, ce are permisul de conducere reținut.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul  fără  permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, poliţiştii au dispus reţinerea şoferului pentru 24 de ore şi introducerea acestuia în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version