Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță prioritățile anului 2018: Introducerea sensului unic pe bulevardul principal, parcări de reședință, achiziția a 40 de autobuze electrice, dar și a altor autobuze electrice și nou sistem de salubrizare


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat prioritățile anului 2018 în municipiul Suceava, între care introducerea sensului unic pe bulevardul principal, amenajarea de parcări de reședință, achiziția celor 40 de autobuze electrice cu fonduri europene, dar și un alt proiect similar, precum și noul sistem de salubrizare.

Harșovschi a spus în emisiunea Exclusiv 90 de minute că prioritățile sale pentru anul 2018 sunt legate de implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Astfel, el a spus că are ca prioritate proiectul de achiziție a 40 de autobuze electrice, realizarea de noi grădinițe în municipiu, proiectul centrului multifucțional Ițcani.

Un alt proiect important, a spus viceprimarul, este cel legat de salubrizarea menajeră și introducerea noului sistem de colectare a deșeurilor.

El a mai anunțat că în 2018 urmează să fie implementat un nou sistem de fluidizare a traficului.

„Acum lucrăm și cred că anul acesta vom impune acest sistem cu sens unic de la intrarea în municipiul Suceava. Sensurile le vor spune specialiștii”, a spus Harșovschi.

El a menționat că sunt lucruri importante ce se vor realiza în acest an sau vor fi finalizate în anii viitori pentru că sunt proiecte multianuale.

„Sunt anumite lucruri care nu se fac peste noapte”, a explicat viceprimarul.

Lucian Harșovschi a anunțat, în premieră, că se încearcă achiziția și a altor mijloace de transport în comun electrice, prin alte programe, diferite de cele care sunt deja programate.

El a mai declarat că se va ține în continuare de proiectul parcărilor de reședință pentru că el consideră că acesta este unul prioritar pentru locuitorii orașului și a menționat că și parcările subterane din zona centrală vor intra într-un regim de taxare.

„Din martie vom lua o decizie. Atât cu parcările subterane cât și cu zonele din apropiere. Vom aproba o strategie în Consiliul Local. Va trebui ca parcarea subterană să intre într-un regim de taxă. Să vedem care este acel regim, în ce interval orar, iar poate pentru cei din zonă să găsim posibilitatea de abonamente de timpul serii.Încă nu știu care va fi decizia”, a spus viceprimarul.

Harșovschi consideră că introducerea parcării cu taxă a fost un succes și nu pentru că Primăria a încasat 400.000 de lei într-un an ci pentru că, acum, în zonă, există șanse mai mari să fie găsit un loc de parcare.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a ținut să mulțumească echipei din Primăria Suceava cu care lucrează pentru toate aceste proiecte din oraș.

„Acest lucru se întâmplă datorită unei echipe,că sunt anumite servicii din Primăria Suceava pe care le coordonez și care își fac treaba bine”, a spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de