Proiectul privind construcția unui sediu nou pentru Judecătoria Suceava în zona Nordic, intră în linie dreaptă


Intră acum și în grupul de

Construcția unui sediu nou pentru Judecătoria Suceava, proiect inițiat încă din 2014, intră în linie dreaptă după ce Guvernul a aprobat în ședința din 10 ianuarie un Memorandum în acest sens, iar Secretariatul General al Guvernului a transmis o solicitare Primăriei Suceava pentru transferul unei suprafețe de teren de 6600 de mp din domeniul public al municipiului Suceava în domeniul public al statului pentru a fi dat în administrare Ministerului Justiției.

În acest sens, primarul Sucevei, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care suprafața de 6.600 de mp situată pe bulevardul George Enescu, în zona Nordic, să fie transferată în domeniul public al statului pentru construirea noului sediu al Judecătoriei Suceava.

În Memorandum se arată că amplasamentul inițial, de 1208 mp, situat între străzile Trandafirilor și Anastasie Crimca (în apropierea Parcului Trei Bărboși), nu permite construcția unei noi clădiri fără incoveniente majore, motiv pentru care s-au făcut demersuri la administrația locală să identifice un teren liber de sarcini pentru această construcție și că astfel a fost găsit terenul de 6.600 de mp de pe B-dul George Enescu f.n.

Președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat, la începutul anului 2017, că  s-a constatat că cele trei instanțe sucevene, respectiv Curtea de Apel, Tribunalul și Judecătoria, ce funcționează în Palatul de Justiție, au spațiu insuficient și că în urma demersurilor făcute s-a reușit ca Judecătoria Suceava să fie inclusă în Programul Național de Investiții pentru instanțele din reședințele de județ.

Ea a apreciat că terenul de 6.600 de mp pentru construirea unui nou sediu al Judecătoriei în zona Nordic este foarte ofertant.

Terenul respectiv fusese concesionat Poliției pentru construcția unui nou sediu, dar MAI a renunțat la investiție.(N.B.)


Intră acum și în grupul de