Amenzi de peste 15.000 lei, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din Marginea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Marginea au dat, în doar trei zile, amenzi de peste 15.000 lei în cadrul unei acțiuni pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a organizat o acţiune preventiv-reactivă pe raza de competență, în perioada 19 – 21 ianuarie a.c., în cadrul acțiunii fiind testaţi cu aparatul etilotest 90 conducători auto.

Polițiștii au constatat trei infracţiuni şi au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare 15.425 lei, au reţinut cinci permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.20, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul  condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Voitinel.

Întrucât  emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, duminică, la ora 18.18, polițiștii au oprit pentru control, pe un DC neclasificat de pe raza comunei Burla, autoturismul condus de un localnic de 64 de ani.

Întrucât  emana halenă alcoolică, conducătorul auto  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de