Doi suceveni, reținuți de polițiștii de frontieră după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă de aproape 47.000 lei

Doi tineri suceveni, de 17 și 20 de ani, au fost reținuți de polițiștii de frontieră după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă de aproape 47.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 22 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus- I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localităţii Vicovu de Sus,  două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea celor două persoane care au fost identificate ca fiind cetățenii români F. J. în vârstă de 20 de ani și G. M., de 17 ani, ambii domiciliați pe raza județului Suceava”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că autoritățile de frontieră ale statului vecin au fost informate despre caz, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite mai mulțe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, s-a luat măsura conducerii celor doi cetățeni împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 4.000 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Cei doi cetățeni români sunt cercetați de către polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a mai spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a menționat că lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.

loading...