Aproape 400 de șoferi testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute

Aproape 400 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, acțiunea a fost desfășurată în perioada 19 – 21 ianuarie a.c. de Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești.

Astfel, au fost testaţi alcoolscopic 384 conducători auto, fiind constatate 16 infracţiuni.

„S-au aplicat 133 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.610 lei. Au fost retrase 9 certificate de înmatriculare”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată a arătat că sâmbătă, 20 ianuarie a.c., un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Poiana Stampei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat  probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, un bărbat de 31 de ani, din comuna Todireşti, a fost identificat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat şi permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar de penal, conducătorul auto fiind reţinut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

loading...