Protocol între IGSU, STS și operatorii de telefonie mobilă pentru ca sistemul de avertizare RO-ALERT să funcționeze pe toate dispozitivele mobile


Intră acum și în grupul de

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Daniel-Marian Dragne, a anunțat, marți, la Suceava, că între IGSU, STS și operatorii de telefonie mobilă urmează să fie semnat un protocol de colaborare astfel încât toate dispozitivele mobile să poată recepționa notificările sistemului de avertizare RO-ALERT.

„La ora actuală se semnează protocolul între IGSU, STS și operatorii de telefonie mobilă pentru a debloca terminalele care au fost vândute anterior intrării în operaționalizare a sistemului RO-ALERT astfel încât funcția de selfbroadcasting să fie activată pe toate acele terminale”, a spus colonelul Daniel-Marian Dragne.

El a menționat că în următoarele săptămâni va fi promovată și o ordonanță de urgență pentru ca toate terminalele care intră pe piața românească să intre cu funcția selfbroadcasting activată astfel încât să fie un grad de acoperire cât mai mare al populației.

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a mai spus că RO-ALERT a fost operaționalizat la sfârșitul lunii decembrie, iar peste două săptămâni vor fi transmise mesaje de testare a sistemului și prin intermediul televiziunii naționale.

„Ieri am semnat împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat și cu TVR-ul acest protocol de colaborare și procedura de punere în aplicare a protocolului”, a precizat colonelul Daniel-Marian Dragne.

Sistemul de avertizare a populației RO-ALERT permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.


Intră acum și în grupul de