Interventie DPIR pentru a calma un scandal intre rromii din Mironu


Intră acum și în grupul de

Pentru a calma spiritele între trei familii de rromi din localitatea suceveana Mironu, a fost necesara interventia DPIR. IPJ Suceava a fost sesizat vineri, la ora 18:30, prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul ca T. VASILE, în vârsta de 25 ani, din satul Mironu comuna Valea Moldovei, de etnie rroma, a fost agresat. Astfel, la fata locului s-au deplasat lucratorii postului de politie local si ai Formatiunii  Politiei Rurale Gura Humorului, care au constatat ca vineri, în jurul orelor 18.00, barbatul de etnie rroma se afla în curtea locuintei, timp în care a fost agresat si i s-au spart geamurile de la casa de  catre V. TRANDAFIR, în vârsta de 33 ani si V. ROBERT, în vârsta de 29 ani, ambii localnici, de etnie rroma.

La scurt timp, membrii familiilor celor implicati s-au adunat în zona,  producându-se un scandal care a degenerat, iar pentru aplanarea conflictului a fost  nevoie de interventia unei grupe DPIR si o patrula din cadrul Detasamentului de Jandarmi Gura Humorului.

Politistii au întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunilor de  violare de domiciliu, loviri si distrugere.

În localitatea Mironu traieste o importanta comunitate de rromi.


Intră acum și în grupul de