Jandarmii au oferit ajutoare umanitare in 4 localitati afectate de inundatiile din iulie


Intră acum și în grupul de

Lucratorii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava au oferit la sfârsitul saptamânii, articole de îmbracaminte pentru sezonul rece, paturi si bunuri alimentare de stricta necesitate unui numar de 20 de familii afectate de inundatiile din luna iulie. Este vorba despre familii din localitatile Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Straja si Argel, ce au o situatie financiara precara. Purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava, capitanul Bogdan Cornaci a precizat ca ajutoarele au fost acordate dupa ce jandarmii au identificat nevoile persoanelor respective, atât pe timpul inundatiilor cât si în timpul interventiei pentru refacerea gospodariilor si curatarea acestora de aluviuni. Totodata, prin contributia jandarmilor suceveni, a fost colectata si donata suma de 10.500 lei, bani care au fost destinati ajutorarii persoanelor afectate de inundatii.

Capitanul Cornaci a mai mentionat ca, în urma inundatiilor masive care au afectat mai multe judete din nord-estul tarii, jandarmii români au demarat o campanie de ajutorare a sinistratilor, dorind sa contribuie la limitarea efectelor inundatiilor, în urma carora numeroase familii au ramas fara locuinte. Din solidaritate fata de drama pe care o traiesc familiile afectate, jandarmii au facut donatii în bani, la nivelul Jandarmeriei Române, suma colectata ridicându-se la  482.000 lei.

De asemenea, 107 copii din zonele sinistrate au beneficiat de tabere de recreere în sase unitati ale Jandarmeriei, prin contributia voluntara a jandarmilor. 


Intră acum și în grupul de