Un sucevean a murit din cauza frigului, alți trei au ajuns la spital cu hipotermie, iar 87 de persoane au ajuns la UPU Suceava după ce au căzut pe gheață


Intră acum și în grupul de

Un număr de 87 de persoane s-au adresat UPU Suceava în ultima săptămână după ce au suferit entorse, traumatisme, contuzii sau fracturi în urma căderii accidentale pe gheaţă,  alte trei persoane afectate de ger au ajuns la spital cu hipotermie, în timp ce un bărbat a fost găsit mort în curtea unei gospodării, decesul fiind cauzat de hipotermie. Potrivit unei statistici a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, în perioada 17-25 ianuarie 2018, s-au prezentat la spital 87 de persoane cu vârste cuprinse între 7 şi 93 de ani, care au suferit entorse, traumatisme, contuzii sau fracturi în urma căderii accidentale pe gheaţă.

Din cei 87 de pacienţi, 11 au fost copii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, iar alţi 25 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, numărul celor internaţi ajungând la 12, din care unul la Chirurgie Infantilă, unul în Secţia de Neurochirurgie şi 10 în Secţia de Ortopedie-Traumatologie.

Opt dintre pacienţi au suferit  traumatisme în zona capului, alţi 39 în zona umărului, brațului, antebrațului sau pumnului, iar restul au suferit leziuni în zona picioarelor, șoldului și toracelui.

Datele înregistrate la UPU indică faptul că 12 dintre cei care au căzut accidental pe gheață au avut nevoie de spitalizare. O femeie în vârstă de 67 de ani, cu traumatism la coloană și genunchi, a fost internată în secția Neurochirurgie, un adolescent în vârstă de 16 ani, cu fractură de antebraț stâng a fost spitalizat la Chirurgie pediatrică, iar ceilalți 10 pacienți au fost internați la Ortopedie-Traumatologie.

De la începutul lunii ianuarie şi până în prezent, numărul persoanelor care s-au prezentat la UPU Suceava cu entorse, traumatisme, contuzii sau fracturi în urma căderii accidentale pe gheaţă a ajuns la 128.

Totodată, în perioada 17-24 ianuarie 2018,  trei persoane au ajuns la spital cu hipotermie, iar un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost găsit mort în curtea unei gospodării din Neagra-Ortoaia, cauza decesului fiind hipotermia.

Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat,  joi, că un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost care a fost găsit mort în dimineața zilei de 22 ianuarie 2018 în curtea unei gospodării de care avea grijă, în satul Neagră-Ortoaia, cauza decesului fiind hipotermia.

Zorescu a spus că în data de 19 ianuarie 2018 o femeie de 83 de ani  din Boroaia a fost adusă cu ambulanţa la UPU Suceava cu hipotermie severă fiind internată în Secţia Medicală –ATI, o altă pacientă în vârstă de 46 de ani, caz social, a ajuns în data de 23 ianuarie 2018 la spital cu hipotermie şi a fost internată ulterior în Secţia Psihiatrie, iar un bărbat de 58 de ani, tot caz social, care a fost adus cu o ambulanță la UPU în data de 24 ianuarie, a părăsit spitalul fără să anunțe.

Potrivit DSP Suceava, de la debutul sezonului rece 2017 -2018, respectiv din luna octombrie şi până în prezent, în judeţul Suceava s-au înregistrat opt decese prin hipotermie, din care cinci în perioada octombrie-decembrie 2017 şi trei în cursul lunii ianuarie 2018.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de