Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ. dr. ing. Valentin Popa, validat de CEx al PSD pentru funcția de ministru al Educației


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a fost validat, vineri, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD pentru funcția de ministru al Educației în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Propunerea ca Valentin Popa să fie ministru al Educației a fost a organizației PSD Suceava, potrivit liderului organizației, senatorul Ioan Stan.

Propunerea organizației Suceava a fost susținută de 48 de membri ai CEx, în timp ce propunerea organizației PSD București, Ecaterina Andronescu, a fost votată de 9 membri ai CEx, fiind validată desemnarea lui Valentin Popa pentru portofoliul Educației.

Valentin Popa a participat, miercuri, la ședința Biroului Politic al organizației municipale PSD Suceava în calitate de membru de partid.

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa este rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava din anul 2012, în prezent aflându-se la cel de-al doilea mandat.

 

Valentin Popa este și președintele Consorțiului Universitar „Academica Plus”, dar și președinte al Consorțiului Universităților din Republica Moldova, România și Ucraina.

El este și vicepreședinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Dacă noul Guvern va fi validat de Parlament, Valentin Popa îl va înlocui în funcția de ministrul pe Liviu Pop.

Se estimează că votul de învestitură pentru noul să fie programat pentru ziua de luni, 29 ianuarie, după ce candidații pentru portofoliile noului Guvern vor fi audiați în comisiile parlamentare de specialitate.


Intră acum și în grupul de