Cușnir susține redeschiderea pasajului subteran din Burdujeni: Nu se poate să blochezi un pasaj subteran pentru că cineva a betonat o ieșire și și-a făcut parcare


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat că redeschiderea pasajului subteran din zona Burdujeni este necesară atât pentru pietoni, dar și pentru fluidizarea traficului rutier.

„Ce măsură mai bună de fluidizare a traficului este alta decât pasajul subteran?”, s-a întrebat Cușnir în emisiunea Exclusiv 90 de minute.

El a respins argumentele viceprimarului Lucian Harșovschi care, cu o săptămână înainte, a spus că pasajul va trebui prevăzut cu rampe pentru persoanele cu dizabilități conform normelor europene.

Cușnir a spus că aceasta este doar „părerea unui viceprimar care se pricepe la toate” și care nu înțelege că rolul lui este să asculte mai mult decât vorbește și să apeleze la specialiști.

„S-a bătut cu pumnul în piept că a fluidizat traficul în zona Bazarului cu acel pasaj pe sub pod. Unde sunt rampele pentru persoanele cu dizabilități la acel pasaj făcut din bani publici?”, a întrebat Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean consideră că sucevenii trebuie să fie foarte bine informați asupra refuzului administrației PNL de a redeschide pasajul din zona Carreofour și că adevărul este că peste drum de Carrefour un agent economic a betonat ieșirile din pasaj și și-a făcut o parcare.

„Mai grav, între acest agent economic și policlinică este o parcelă care figurează în acte ca aparținând domeniului public al Sucevei. Aș vrea să se verifice în ce condiții acest agent economic  i s-a permis betonarea”, a spus Cușnir care a arătat că zeci de oameni stau în frig și ploaie la acest semafor aproape două minute pentru ca agentul economic respectiv să își țnă mașinile pe parcarea cu care a blocat ieșirea și intrarea din pasaj.

El s-a întrebat de ce administrația locală acceptă de ani de zile blocarea unui pasaj aflat pe domeniul public și ocuparea unei parcele de pe domeniul public.

„Au spus că nu au bani pentru pasarelă. Atunci, redeschide pasajul subteran! Trebuie bani pentru igienizare, poate trebuie și unele lucrări de consolidare, dar  nu mai ține oamenii în frig și ploaie pentru ca cineva să-și parcheze mașinile acolo”, a mai spus Cușnir.

 


Intră acum și în grupul de