Avertizare hidrologica cod galben


Intră acum și în grupul de

Dupa ce meteorologii au emis o atentionare cod galben de vânt si ploi pentru 21 de judete, printre care si Suceava, valabila pâna marti, la ora 9, luni si Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica cod galben pentru intervalul 15.09.2008 ora 14.00 – 16.09.2008 ora 16.00, atât pentru sud-vestul, centrul, dar si nordul si estul tarii. Cresteri ale debitelor râurilor se înregistreaza, printre altele si pe cursurile superioare si mijlocii ale Putnei, Trotusului, Bistritei, Moldovei si Sucevei în judetele Vrancea, Harghita, Bacau si Suceava. Avertizarea cu cod galben reprezinta risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, neconducând la pagube semnificative, dar care necesita o vigilenta sporita.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, duminica si luni, în judet nu s-au înregistrat cresteri semnificative ale precipitatiilor, care sa duca la inundatii.  

Reamintim ca în judetul Suceava, potrivit datelor comisiei de evaluare, dupa inundatiile din luna iulie trebuie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundatii, iar alte 155 trebuie sa fie demolate, întrucât au fost grav avariate structural. Totodata, alte 59 de case trebuiesc consolidate, iar 2.105 case reparate. 


Intră acum și în grupul de